Hong Kong

View listings

Realigro.com.hr je prva tražilica širom svijeta za promet nekretninama pomoću koje možete, bilo gdje u svijetu, pregledavati popise stambenih nekretnina za prodaju Hong Kong

Prodaje se nekretnina u Hong Kongu

Hong Kong je autonomno područje na jugoistoku Kine. U prošlosti je to bila britanska kolonija. Urbano središte je živo i gusto naseljeno, a važno je luko i globalno financijsko središte s panoramom iscrtanom neboderima. Središnji okrug dom je spomenika poput Kine kule banke Ieoh Ming Pei. Hong Kong je također jedna od najpoznatijih trgovačkih destinacija, poznata po odjeći po mjeri i za noćnu tržnicu Temple Street. Okružen je Južnokineskim morem na istoku, jugu i zapadu, a graniči s gradom Shenzhen, u Guangdongu, na sjeveru na rijeci Shenzhen.

Ako ste se odlučili preseliti u Hong Kong ili samo tražite nekretninu na prodaju u Hong Kongu, trebali biste znati da je vlada uvela novi porez na upražnjeno radno mjesto i ograničenja pred-prodajne sheme. Ipak, očekuje se da će cijene domova porasti za dodatnih 7% u sljedećih šest mjeseci. Kako bi sačuvali stope prodaje, programeri će vjerojatno graditi manje stanove.

Prema prognozi hongkonških nekretnina za sredinu 2018. godine, trend rasta cijena kuća usporit će se u drugoj polovici nakon što je vlada uvela novi porez na slobodna radna mjesta i ograničenja poreza na pretprodaju. Cijene nekretnina za prodaju u Hong Kongu trebale su porasti za dodatnih 7% u narednih šest mjeseci. Da bi zaštitili stope prodaje, programeri će vjerojatno graditi manje stanove. Prosječna veličina novih stanova već se smanjila za oko 40% u posljednjih 6 godina.

Manje jedinice i jeftinije cijene uz financiranje programera doprinijele su snažnoj prodaji na primarnom tržištu u prvom polugodištu, s tim što su programeri uspjeli prodati preko 50% jedinica pokrenutih u većini novih projekata.

Krajem lipnja vlada je najavila šest novih inicijativa za rješavanje stambenih problema grada. Među njima je bio izrazito špekulativni porez za odmor za primarno tržište.

Odluka vlade o uvođenju daljnjih inicijativa za rješavanje stambenih pitanja u gradu u trenutku kada kamatne stope rastu, a trenutni tržišni ciklus već je u posljednjoj fazi i nosi rizike. Kada se tržište promijeni, sve ove mjere hlađenja uvedene posljednjih godina mogle bi pojačati svaku krizu, što bi dovelo do slobodnog pada na tržištu. Pored toga, sve veći broj kupaca zainteresiranih za nekretnine na prodaju u Hong Kongu temelji se na financiranju od strane programera, što primjenjuje više kamatne stope i ne zahtijeva stres testiranje za kupce

Karta, kretanje cijena i statistike
No real estate match the specified search parameters!
Karta, kretanje cijena i statistike
 
 
2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Postavke

    Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

    Postavite sada Ne prikazuj ponovo
BB